fbpx
Gototop

Пишу о нама - НИС Портал - ауторка: Милена Шћепановић

Nasi Polaznici 00

У оквиру нашег блога преносићемо и текстове писане о нама како из новинарског тако и из угла полазника курса. Доле наведени текст пренет је у целост са НИС-овог портала и бави се искуством наше полазнице Весне и њеног сина који су нам се придружили на курсу керамике у Новом Саду.

Набавка материјала за рад у керамици у Србији

Nabavka Materijala Za Keramiku

Један од проблема бављења керамиком у Србији је свакако недостатак избора када је набавка материјала за рад у питању. Ово се може закључити кроз једноставну претрагу на интернету и избор који Вам се нуди када упоредите домаће и стране фирме. Свакако отежана ситуације не значи и немогућност квалитетног рада и бављења керамиком. Овај велики мањак се није одразио на квалитет радова керамичара у Србији, чак насупрот, са оним што им је понуђено овде стварају дела која нас, полако али сигурно, постављају међу лидере на регионалној сцени.

Игра глином и дечији развој

Igra Glinom Dečiji Razvoj

Како играње глином подстиче креативност и психо-моторни развој детета?

 

У овој хипер-технолошкој ери, све уочљивија је недовољна укљученост деце у активности које подстичу креативност и моторички развој, игре у природи и са реалним предметима, далеко од виртуелних средина савремених електронских уређаја који, иако могу олакшати учење појединих појмова и вештина, пасивизују дечију радозналост и природну потребу да истражују свет око себе.

Керамика као хоби и основе процеса рада

Keramika Kao Hobi

Керамика као хоби у свету је популарна деценијама уназад, али у Србији популарност стиче тек у последњих неколико година. Бављење керамиком окарактерисано је од стране многих стручњака као једна од активности која вас у потпуности може опустити, психички и физички, а да притом позитивно утиче и на побољшање моторних и когнитивних способности. У овом тексту, у кратким цртама, можете пронаћи неке основне информације када је израда једног керамичког предмета у питању.

Правилник коришћења часова керамике и простора за рад

Pravilnik

Студио Керамике Бардак доноси одлуку о примени правилника рада и коришћења термина у атељеу за керамику са којим морају бити упознати сви полазници курса керамике. Сви детаљи биће доступни на нашем сајту, али и истакнути у простору за рад. Уплатом одређене врсте курса подразумева се да сте са правилима упознати и да се слажете са њима.