fbpx
Gototop

ПРОДАЈНА ГАЛЕРИЈА СТУДИЈА КЕРАМИКЕ БАРДАК
- У ПРОЦЕСУ ИЗРАДЕ -

Хвала на стрпљењу!

 

Студио Керамике Бардак Вам представља уникатне радове грнчара Саше Матића рађене у више различитих техника. Радови су подељени у три категорије: употребна керамика, декоративна керамика и расветна тела. Рађени су комбинацијом техника и конципирани као уникатни комади у малим серијама до десет примерака истог комада. Имате могућност куповине само овде наведених предмета, јер посебне поруџбине не примамо. Фотографије радова могу имати мања одступања од предмета који ћете добити јер се све ради ручно и без калупа. Пре него што Вам се предмет достави добићете детаљне фотографије рада који Вам се шаље како бисте дали одобрење. За све додатне информације можете нас контактирати путем било којег наведеног начина на нашој Контакт страници.

 

 • Процес израде - Најстарији пронађени фрагменти керамике стари су око 30.000 година. Свет се мењао, али су основе израде предмета од керамике остале исте. Глина као примарни материјал хиљадама година попримала је другачије облике, али је сама технологија израде остала слична- ако не и иста. Глина директно ископана ретко се може одмах користити, потребно ју је пречистити и измесити како би била једнаке влажности и мекоће и без заробљеног ваздуха. Можемо је обликовати најразличитијим техникама, али оно што је битно је да сви предмети морају бити танког зида како би керамика могла да се пече. Наша специјалност јесу радови настали на грнчарском точку, али поред тога користимо и технике ручне израде (кобасице, плоче, помоћне калупе). За израду предмета не користимо калупе за серијску производњу, па је самим тим, чак и у серији радова, сваки уникатан. Сушење траје десетак дана, након чега имамо бисквитно печење на температури од 900°C. Након бисквитирања добијамо печену глину тзв. теракоту. Њу можемо прекрити танким слојем глазуре као видом декорације, која се затим поново пече на температурама и до 1280°C. Тек након тога имамо готов производ који се може употребљавати, или декорисати Ваш дом. Битно је напоменути да су глазуре само једна од варијанти декорисања керамике и поред њих постоје и многе друге. Сам процес израде једног предмета, када се све узме у обзир, може да потраје и двадесетак дана.
 • Из нашег угла - Студио керамике Бардак поставља високе техничко-технолошке стандарде када је израда предмета од керамике у питању и само предмети који их испуњавају могу се наћи на овим страницама. Инспирацију проналазимо у комбинацији традиције и модерног, са минималистичким приступом и акцентованим детаљима. Трудимо се да одржимо баланс на вечној клацкалици естетике и функционалности. Било да трагате за предметима од керамике за поклон или за себе, надамо се да ћете уживати у потрази, а за све додатне информације стојимо Вам на располагању.
 • Транспорт - Одабрани радови се могу преузети лично у нашем студију у Београду, или у Новом Саду. Такође могу бити достављени путем Поште, или курирске службе по избору, али у овом случају не одговарамо за евентуална оштећења приликом транспорта. Сви предмети намењени су домаћем тржишту, али не искључујемо могућност слања у иностранство у посебним случајевима који се засебно договарају.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИЈЕ

 

 • Телефон: +381 63 7172484 (09-21h) - Viber Вибер Whatsapp Воцап
 • E-пошта: keramika@bardak.rs
 • Фејсбук (сандуче/inbox): facebook.com/keramikabardak
 • Инстаграм (цандуче/inbox): instagram.com/keramikabardak
 • Локација Београд- МАПА
 • Београд 11158, Стари град (Дорћол) Панчићева бр.14
 • Локација Нови Сад - МАПА
 • Нови Сад 21000, Центар, Дунавска бр.12 (пасаж)