fbpx
Gototop

ИНТЕНЗИВНИ КУРС КЕРАМИКЕ

 

Intenzivni Kurs Keramike Studio Bardak Grnčarski Točak školaЈедна од специјалности у нашем студију је едукација на грнчарском точку. Током дугог низа година колико се бавимо овом врстом едукације, развили смо приступ у раду који даје изузетне резултате када је брзина савлађивања ове технике у питању. Рад на грнчарском точку је изузетно комплексна техника, састоји се од низа корака где сваки претходни условљава следећи. Ова варијанта курса намењена је искључиво овој дисциплини са циљем да полазника за најкраће могуће време обучи за самосталан рад на грнчарском точку. Треба имати у виду да је време потребно за савлађивање основа у раду од 3 до 6 месеци. Основе подразумевају довољно знања да се након стицања истих, полазник може усавршавати даље самостално и без помоћи едукатора. Интензивни курс керамике препоручујемо полазницима који су већ неко време били на стандардном курсу, уколико желе да усаврше своје знање у вртењу, као и онима који су заинтересовани само за ову технку израде предмета од керамике. Поред рада на точку, у сам курс укључене су и основе декорисања. Овај вид едукације тренутно је доступан само у нашем студију у Београду. Карактеристике овог курса су:

 

 • Индивидуални приступ - Рад у малим групама са до два присутна едукатора конципиран је тако да се са сваким полазником ради индивидуално у темпу који њему одговара. С обзиром на то, овој врсти курса могуће је придружити се у било ком тренутку у групи где има слободних места. У исто време са Вама биће полазници који су већ неко време на курсу, па ћете самим тим, константно имати увид у напредне технике које Вас очекују док едукатор ради са Вама све сегменте који су на Вашем нивоу знања.
 • Флексибилни почетак курса - Горе наведени индивидуални приступ код Интензивног курса керамике омогућава нам континуирани рад што подразумева да се групи у којој има слободних места можете прикључити у било ком тренутку. За резервацију довољно је да нас контактирате 5 до 7 дана пре оквирног термина који сте изабрали, а ми ћемо Вам рећи у којим групама, односно терминима, има слободних места. Резервацију је могуће направити за до две недеље унапред.
 • Флексибилно трајање курса - Интензивни курс керамике нема ограничења у трајању. Ви сами одређујете колико дуго бисте желели да га похађате. Курс се уплаћује у циклусима од 4 часа у трајању од по 3 сата. Када искористите четврти час одлучујете да ли желите да наставите или не. Курс дакле не траје 4 часа, већ се уплаћује по циклусу који толико траје, а Ви сами одлучујете колико циклуса желите. Часови се похађају једном недељно у одабраном термину, а могућ је договор и за више часова недељно уколико таква потреба постоји. За савлађивање техника рада препоручујемо од 3 до 6 месеци едукације како бисте стекли довољна знања за касније самостално бављење овом техником. Напомена: Часови у оквиру једног циклуса морају да се искористе у року од 28 дана од датума првог часа, више детаља у правилнику.
 • Технологија и технике - Полазници курса пролазе све сегменте израде предмета од почетка до краја. Ради се у техници каменине, са финалним печењем на температури од 1220°C. Интензивни курс керамике обухвата само технику рада на грнчарском точку. Учење рада на грнчарском точку изводи се постепеним савлађивањем основа кроз специфичан "школски" приступ конципиран да се потребни осећај стекне за најкраће могуће време. У просеку је потребно око 3 месеца едукације, односно 12 часова, како би се савладале основе рада. То подразумева да сте стекли осећај и самостално прошли све основне кораке, а након тога иде се у комплексније варијанте вртења. Када је декорација у питању, нашим полазницима омогућена је едукација у употреби глазура, оксида и енгоба.
 • Обезбеђен материјал и опрема - Све неопходно за рад у оквиру едукације је обезбеђено и урачунато у цену. Студио је опремљен са више грнчарских точкова и радних површина. Сваки полазник има своју полицу за одлагање радова. Алаткице, оклагије, крпице, модлице, помоћни калупи, четкице, посудице, игле и ножићи, кецељице итд. су на располагању свим полазницима. Глина за рад, материјали за декорацију и печење насталих радова такође су урачунати у цену. За рад користимо сиво-белу аранђеловачку глину без шамота, обезбеђено је 10 различитих глазура, четири врсте оксида и 12 боја енгоба.
 • Стручни едукатори - Радионице је осмислио и води грнчар Саша Матић са дугогодишњим искуством у раду на едукацијама овог типа. Гостујући едукатори су студенти ИВ и В године студија Факултета примењених уметности на Одсеку керамика: Анђела Кузмановић, Јелена Бабић, Наталија Тејић и Јована Јанковић.

Студио Керамике Бардак наследник је традиције коју је преко једне деценије водило удружење "Булевар Уметности", кроз чију школу је прошло преко 750 полазника. Искуство и специфичан приступ у раду је оно што нас издваја од осталих и даје нам могућност да постављамо трендове у овој области. Надамо се да ћемо оправдати Ваша очекивања и да ћете уз нашу помоћ безбедно упловити у воде једног заиста фасцинантног и креативног света. Уколико се одлучите за нас, на располагању су Вам следећи термини (потребно проверити доступности слободних места):

 

Термини едукација у Београду:

 • Понедељак од 18:00 дo 21:00
 • Уторак од 18:00 дo 21:00
 • Среда од 17:00 дo 20:00
 • Четвртак од 18:00 дo 21:00
 • Петак од 17:00 дo 20:00
 • Субота од 10:00 дo 13:00
 • Субота од 13:30 дo 16:30

Ценовник

 • 8.000 РСД - Интензивни курс керамике (грнчарски точак), једном недељно, 4 часа по 3 сата.
 • 2.500 РСД - Интензивни курс керамике (појединачни час)

НАПОМЕНА: Све детаље везано за начин коришћења термина, ограничења у коришћењу материјала и простора за рад можете пронаћи у правилнику. Започињањем едукације подразумева се да сте се са истим упознали и да их у потпуности прихватате. Уплату курса можете извршити у целости на наш текући рачун најкасније два дана пре почетка едукације, или у готовини, такође у целости, на првом часу започетог курса.

 

Студио Керамике Бардак Вам нуди следеће варијанте курсева керамике:

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИЈЕ

 

 • Телефон: +381 63 7172484 (09-21h) - Viber Вибер Whatsapp Воцап
 • E-пошта: keramika@bardak.rs
 • Фејсбук (сандуче/inbox): facebook.com/keramikabardak
 • Инстаграм (цандуче/inbox): instagram.com/keramikabardak
 • Локација Београд- МАПА
 • Београд 11158, Стари град (Дорћол) Панчићева бр.14
 • Локација Нови Сад - МАПА
 • Нови Сад 21000, Центар, Дунавска бр.12 (пасаж)