fbpx
Gototop

МИНИ КУРС КЕРАМИКЕ

 

Mini Kurs Keramike Studio Bardak UvodМини курс керамике је јединствена форма курса намењена свима који би желели да се опробају у овој уметничкој дисциплини, пре него што одлуче да ли желе да се керамиком касније евентуално баве као хобијем или професијом. Осмишлљен је и препоручује се највише особама које до сада нису имале искуства у раду са керамиком, тако да никакво предзнање није потребно. На Мини курсу керамике упознаћете се са основним техникама ручне израде као и основним видовима декорације. Курс траје четири часа по два сата и у цену је урачунато све потребно за реализацију свих задатака (материјал за рад, материјал за декорацију, печење радова). Није потребно ништа додатно куповати или доносити. Предвиђена је израда три предмета која по завршетку финалног печења можете носити са собом. Ради се у малим групама по задатку, што подразумева тачно задате параметре које је потребно испунити како би се савладали сви предвиђени сегменти. По завршетку Мини курса керамике имате могућност да своју едукацију наставите на Стандардном или Интензивном курсу керамике. Овај вид курса другачије је конципиран у односу на Стандардни курс керамике и доступан је у Београду и у Новом Саду, а главне карактеристике које га чине су:

 

 • Групни рад, фиксни почетак и трајање курса - Сви у групи раде по задатку и прате инструкције едукатора. Овај вид едукације има за циљ да Вас научи што више за што краће време, па је неопходно пратити задатке и проћи све сегменте заједно са групом. С обзиром на то да на сваком часу сви раде исте задатке, Мини курс има тачно дефинисане термине (почетак и крај), састоји се од четири часа и уколико пропустите неки нећете бити у могућности да га искористите касније. Имајући то у виду, нове групе Мини курса крећу по завршетку претходног курса, а сви термини ће бити објављени минимум две недеље раније. Мини курс керамике траје 4 часа по два сата и није га могуће продужавати. Могуће је по завршетку истог уписати неку од других варијанти едукација.
 • Технологија и технике - Полазници курса пролазе све сегменте израде предмета од почетка до краја. Ради се у техници каменине са финалним печењем на температури од 1220°C. Три часа намењена су изради предмета у различитим техникама ручне израде (кобасице, плоче и помоћни калупи). Грнчарски точак није предвиђен у плану и програму Мини курса. На четвртом часу раде се три врсте декорације (оксиди, глазура и енгоба). Радови се преузимају по завршетку глазурног печења, не касније од 14 дана од датума завршеног курса.
 • Обезбеђен материјал и опрема - Све неопходно за рад у оквиру едукације је обезбеђено и урачунато у цену. Алаткице, оклагије, крпице, модлице, помоћни калупи, четкице, посудице, игле и ножићи, кецељице итд. су на располагању свим полазницима. Глина за рад, материјали за декорацију и печење насталих радова такође су урачунати у цену. За рад користимо сиво-белу аранђеловачку глину без шамота. За декорацију употребљавамо бакар оксид за рад реализован техником кобасица, белу глазуру за рад у техници плоча и транспарентну глазуру и 12 боја енгоба за декорисање рада у техници помоћних калупа.
 • Стручни едукатори - Радионице је осмислио и води грнчар Саша Матић са дугогодишњим искуством у раду на едукацијама овог типа. Гостујући едукатори су студенти ИВ и В године студија Факултета примењених уметности на Одсеку керамика: Анђела Кузмановић, Јелена Бабић, Наталија Тејић и Јована Јанковић.

Термине одржавања Мини курса објављујемо у ФБ Догађајима на нашој Фејсбук страници. Уколико немате Фејцбук налог, за информацију о термину почетка следеће групе можете нас контактирати на неки од испод наведених начина.

 

Цена Мини курса керамике је: 4.500 РСД (четири часа по два сата)

 

НАПОМЕНА: Све детаље везано за начин коришћења термина, ограничења у коришћењу материјала и простора за рад можете пронаћи у правилнику. Започињањем едукације подразумева се да сте се са истим упознали и да их у потпуности прихватате. Уплату курса можете извршити у целости на наш текући рачун најкасније два дана пре почетка едукације, или у готовини, такође у целости, на првом часу започетог курса.

 

Студио Керамике Бардак Вам нуди следеће варијанте курсева керамике:

 

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИЈЕ

 

 • Телефон: +381 63 7172484 (09-21h) - Viber Вибер Whatsapp Воцап
 • E-пошта: keramika@bardak.rs
 • Фејсбук (сандуче/inbox): facebook.com/keramikabardak
 • Инстаграм (цандуче/inbox): instagram.com/keramikabardak
 • Локација Београд- МАПА
 • Београд 11158, Стари град (Дорћол) Панчићева бр.14
 • Локација Нови Сад - МАПА
 • Нови Сад 21000, Центар, Дунавска бр.12 (пасаж)