fbpx
Gototop

СТАНДАРДНИ КУРС КЕРАМИКЕ

 

Standarni Kurs Keramike Bardak Grnčarski Točak Radionica školaСтандарни курс керамике у Студију Керамике Бардак прилагођен је апсолутним почетницима, али и онима који већ имају одређена знања у пољу керамике. Овај вид курса упознаће Вас корак по корак са тајнама једног од најстаријих заната. Изаберите за себе релаксирајући и креативно надахнујући хоби. Било да желите аматерски, или касније професионално и самостално да се бавите керамиком, на нашем курсу имаћете прилику да се опробате у комплетном процесу израде једног керамичког предмета. Стандардни курс керамике представља јединствени приступ у савлађивању основих техничких, технолошких и естетских вештина потребних за самостално бављење керамиком и доступан је у Београду и у Новом Саду. Упознајте се са радом на грнчарском точку, са техникама ручне израде и декорације. Овај вид едукације најчешће је изабрана опција од стране наших полазника, првенствено због своје флексибилности која се огледа у следећим саставним елементима:

 

 • Индивидуални приступ - Рад у малим групама са до два присутна едукатора конципиран је тако да се са сваким полазником ради индивидуално, у темпу који њему одговара. Самим тим овој врсти курса могуће је придружити се у било ком тренутку у групи где има слободних места. У исто време са Вама биће полазници који су већ неко време на курсу, па ћете, самим тим, константно имати увид у напредне технике које Вас очекују док едукатор ради са Вама све сегменте који су на Вашем нивоу знања.
 • Флексибилни почетак курса - Горе наведени индивидуални приступ код Стандардног курса керамике омогућава нам континуирани рад што подразумева да се групи у којој има слободних места можете прикључити у било ком тренутку. За резервацију довољно је да нас контактирате 5 до 7 дана пре оквирног термина који сте изабрали, а ми ћемо Вам рећи у којим групама односно терминима има слободних места. Резервацију је могуће направити за до две недеље унапред.
 • Флексибилно трајање курса - Стандарни курс керамике нема ограничења у трајању. Ви сами одређујете колико дуго бисте желели да га похађате. Курс се уплаћује у циклусима од 4 часа у трајању од по 3 сата. Када искористите четврти час одлучујете да ли желите да наставите или не. Курс дакле не траје 4 часа, већ се уплаћује по циклусу који толико траје, а Ви сами одлучујете колико циклуса желите. Часови се похађају једном недељно у одабраном термину, а могућ је договор и за више часова недељно уколико таква потреба постоји. За савлађивање техника рада, било да су у питању технике ручне израде или грнчарски точак, препоручујемо 6 месеци едукације како бисте стекли довољна знања за касније самостално бављење керамиком. Напомена: Часови у оквиру једног циклуса морају да се искористе у року од 28 дана од датума првог часа, више детаља у правилнику.
 • Технологија и технике - Полазници курса пролазе све сегменте израде предмета од почетка до краја. Ради се у техници каменине са финалним печењем на температури од 1220°C. Стандардни курс керамике обухвата технике ручне израде упоредо са грнчарским точком и час од 3 сата је углавном конципиран да се на точку проведе минимум сат времена. Опционално је могуће изабрати варијанту едукације која је посвећена само техникама ручне израде. Код техника ручне израде пролазе се технички задаци из кобасица, плоча и помоћних калупа, а сви комплекснији задаци углавном као комбинација наведених техника. Учење рада на грнчарском точку изводи се постепеним савлађивањем основа кроз специфичан "школски" приступ, конципиран тако да се потребни осећај стекне за најкраће могуће време. У просеку је потребно око 3 месеца едукације, односно 12 часова, како би се савладале основе рада. Када је декорација у питању, нашим полазницима омогућена је едукација у употреби глазура, оксида и енгоба.
 • Обезбеђен материјал и опрема - Све неопходно за рад у оквиру едукације је обезбеђено и урачунато у цену. Студио је опремљен са више грнчарских точкова и радних површина. Сваки полазник има своју полицу за одлагање радова. Алаткице, оклагије, крпице, модлице, помоћни калупи, четкице, посудице, игле и ножићи, кецељице итд. су на располагању свим полазницима. Глина за рад, материјали за декорацију и печење насталих радова такође су урачунати у цену. За рад користимо сиво-белу аранђеловачку глину без шамота, обезбеђено је 10 различитих глазура, четири врсте оксида и 12 боја енгоба.
 • Стручни едукатори - Радионице је осмислио и води грнчар Саша Матић са дугогодишњим искуством у раду на едукацијама овог типа. Гостујући едукатори су студенти ИВ и В године студија Факултета примењених уметности на Одсеку керамика: Анђела Кузмановић, Јелена Бабић, Наталија Тејић и Јована Јанковић.

Студио Керамике Бардак наследник је традиције коју је преко једне деценије водило удружење "Булевар Уметности", кроз чију школу је прошло преко 750 полазника. Искуство и специфичан приступ у раду је оно што нас издваја од осталих и даје нам могућност да постављамо трендове у овој области. Надамо се да ћемо оправдати Ваша очекивања и да ћете уз нашу помоћ безбедно упловити у воде једног заиста фасцинантног и креативног света. Уколико се одлучите за нас, на располагању су Вам следећи термини (потребно проверити доступности слободних места):

 

Термини едукација у Београду:

 • Понедељак од 18:00 дo 21:00
 • Уторак од 18:00 дo 21:00
 • Среда од 17:00 дo 20:00
 • Четвртак од 18:00 дo 21:00
 • Петак од 17:00 дo 20:00
 • Субота од 10:00 дo 13:00
 • Субота од 13:30 дo 16:30

Термини едукација у Новом Саду:

 • Недеља од 10:00 дo 13:00
 • Недеља од 13:30 дo 16:30
 • Недеља од 17:00 дo 20:00

Ценовник

 • 6.000 РСД - Стандардни курс керамике (грнчарски точак и тех. ручне израде), једном недељно, 4 часа по 3 сата.
 • 5.000 РСД - Стандардни курс керамике (само тех. ручне израде), једном недељно, 4 часа по 3 сата.
 • 2.000 РСД - Стандардни курс керамике (појединачни час)

НАПОМЕНА: Све детаље везано за начин коришћења термина, ограничења у коришћењу материјала и простора за рад можете пронаћи у правилнику. Започињањем едукације подразумева се да сте се са истим упознали и да их у потпуности прихватате. Уплату курса можете извршити у целости на наш текући рачун најкасније два дана пре почетка едукације, или у готовини, такође у целости, на првом часу започетог курса.

 

Студио Керамике Бардак Вам нуди следеће варијанте курсева керамике:

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИЈЕ

 

 • Телефон: +381 63 7172484 (09-21h) - Viber Вибер Whatsapp Воцап
 • E-пошта: keramika@bardak.rs
 • Фејсбук (сандуче/inbox): facebook.com/keramikabardak
 • Инстаграм (цандуче/inbox): instagram.com/keramikabardak
 • Локација Београд- МАПА
 • Београд 11158, Стари град (Дорћол) Панчићева бр.14
 • Локација Нови Сад - МАПА
 • Нови Сад 21000, Центар, Дунавска бр.12 (пасаж)