Back to Top
Курсеви керамике у Студију керамике Бардак у Београду и Новом Саду

Курсеви керамике
СТУДИЈА КЕРАМИКЕ БАРДАК

Керамика спада у ред најстаријих заната, а данас је елемент који се нама знано или не провлачи кроз све сегменте живота. У нашем случају, посматрамо је као примењену уметност, уметнички занат или хоби, односно све њене аспекте који се тичу креативности, техника и технологије за израду употребних или декоративних керамичких предмета. Моменат стварања тродимензионалне форме из изобличене масе, давање функције и трансформација из ломљиве суве земље у чврсту печену керамику је процес који садржи доста корака. Упознавање са њима је емпиријски процес и не толико егзактна наука, јер исувише варијабили утиче на коначан исход.

У томе лежи највећи дар и уједно проклетсво керамике садржано у несигурности, константном екпериментисању и неизвесности исхода до последњег момента. Курсеви керамике у нашем студију осмишљени су тако да Вас упознају са свим неопходним аспектима и кроз практичан рад омогуће стицање осећаја у раду са материјалом као што је глина. Кроз практичан рад у техникама ручне израде, али и на грнчарском точку, ствараћете предмете из своје маште и развијати своју креативност и моторику, а првенствено уживати у једном од најрелаксирајућих хобија данашњице. На располагању Вам је неколико варијанти курсева, а све детаље о сваком појединачно, ценама и терминима можете пронаћи пратећи линкове испод.

Како одабрати прави студио / атеље за курс керамике?

Избор постоји и то је добра ствар, јер различити приступи у раду могу само да обогате ову уметничку дисциплину. Ово се првенствено односи на Београд, где постоји десетак студија керамике, али у унутрашњости нажалост често немате избора. Уметничка керамика је толико широка област да се нико, ма колико амбициозан, не може бавити свим техникама и приступима. Све зависи шта Ви желите да постигнете својом едукацијом, а за то је потребно да пре него што се одлучите, мало истражите саму керамику и шта она носи са собом. У нашем студију принцип рада базиран је на занату и техникама које су основе рада, а након овладавања основама полазници имају могућност и за самосталан рад. Мале групе, стручни едукатори и индивидуални приступ нам омогућавају да постигнемо више него добре резултате. Пре доношења одлуке добро се информишите шта је све урачунато у цену (материјал за рад, декорација, печење керамике), погледајте профиле на друштвеним мрежама, препоруке, али и, можда најбитније, радове ученика, јер то заправо треба најбоље да представља једну школу керамике.

Коју врсту курса изабрати за почетак?

То није сувише компликовано. Ако сте већ мало истраживали и желте да се бавите керамиком било као хобијем или професионално, Стандардни курс керамике је свакако прави избор, највише због своје флексибилности. Мини курс керамике је намењен онима који би да мало пробају и виде уживо како све то изгледа, пре него што се дефинитивно одлуче. Интензивни курс керамике препоручујемо онима који су неко време похађали Стандардни курс, а желе да се више посвете раду на грнчарском точку. Могуће је да и почетници без претходног искуства крену на њега, што је до сада често био случај, али ту треба имати у виду да је потребно мало више времена како би се овладало основама. Онлине курс керамике је нешто ново и намењено је људима у унутрашњости који би волели да науче понешто о керамици, а у свом месту пребивалишта нису у могућности због недостатка школе керамике.

Шта ми је потребно за рад?

Све варијанте курсева у Студију Керамике Бардак конципиране су тако да је у оквиру цене обезбеђено све неопходно за рад. Материјал за рад и декорацију, опрема и алати, кецеље, печење радова итд. су урачунати у цену едукације. Ту наравно постоје ограничења са којима се можете упознати у опису сваког курса појединачно. Такође, могуће је у договору са едукаторима радити и са материјалима које сте сами донели, уколико желите да пробате неку другу врсту глине или врсту декорације. За све остало није потребно ништа доносити од куће, нити додатно куповати.

Где се налазимо?

Студио Керамике Бардак се налази на две локације. У Београду у улици Панчићева бр.14 (локал на ћошку стамбене зграде) и у Новом Саду у Дунавској улици бр.12 у пасажу (улаз са друге стране из улице Исе Бајића бр.6). Простори су климатизовани и опремљени за рад. За све додатне информације можете нас контактирати на неки од начина наведених на Контакт страници.

ВАУЧЕР - САВРШЕН ПОКЛОН

ВАУЧЕР - САВРШЕН ПОКЛОН

Сваки од наших курсева можете поклонити куповином ваучера. У зависности од врсте курса може имати ограничено трајање од датума куповине (45 дана) или бити везан за фиксне термине (Мини курс керамике). За све додатне информације можете нас контактирати.
ПОДАЦИ ЗА УПЛАТУ

ПОДАЦИ ЗА УПЛАТУ

Уплату курса можете извршити на првом резервисаном часу или најкасније два дана пре почетка курса путем рачуна: Удружење грнчара Бардак, Панчићева 14 Београд, 160-344618-48, сврха уплате: чланарина за курс керамике. Позив на број оставити празно.