Back to Top
Услужно печење керамике у Београду и Новом Саду - Студио Бардак

УСЛУЖНО ПЕЧЕЊЕ КЕРАМИКЕ

У нашем студију можете услужно пећи керамику до температуре од 1250 степени. Уколико имате потребе за печењем теракоте, мајолике, фајанса, каменине, порцелана, пресликача, позлате или надглазурних боја са контролисаним процесом печења, на правом сте месту. Ова услуга доступна је у Београду и у Новом Саду.

Квалитетно печење керамике је пресуђујући фактор у изради керамичких предмета. Убрзана печења, лоше програмиран процес и убрзана хлађења могу довести до повећања грешака и дефеката у изради, па и до уништења предмета. У нашем студију Вам пружамо услужно печење по највишим стандардима. Постепено подизање температуре, задршке на кључним температурама, хлађење од 24 часа, омогућавају да Ваши радови постигну свој максимум квалитета и минимум дефеката.

 

Величина унутрашњег дела пећи је ш.54цм x д.54цм x в.60цм, а радна запремина коју препоручујемо је ш.50цм x д.50цм x в.55цм, због пожељних размака од грејача ради бољег распоређивања температуре.

 

НАПОМЕНА: У случају оштећења плоча за пећ или саме пећи због несавесног или нестручног коришћења материјала, трошкови се увећавају сразмерно учињеној штети. Цене су фиксне без обзира на количину радова који се пеку. Не примамо вајарске радове од пуне масе, не печемо стакло или метале чак и ако су део керамичке композиције. Органске материје утиснуте или умочене у глину такође не печемо, као ни радове глазиране преко бисквита (моно паљење). Ако проценимо да радови нису технички добро урађени или да декорација која може да цури, није адекватно нанета, а корисник инсистира да је све у реду, пре печења се узима аванс у договореном износу. Наплата по ценовнику се врши по пријему радова. Корисник услуге мора да нам тачно наведе следеће информације, јер у супротном нисмо у могућности да Вам пружимо ову услугу:

 

  • Врста глине и њена максимална температура печења
  • Врста глазуре или друге врсте декорације и њена максимална температура печења
  • Техника којом је рад рађен и дебљина зидова
  • Период сушења који је рад већ прошао (ако је бисквитно печење у питању)

 

Цена услужног печења:

Услужно печење керамике од 750 до 1250 степени- по печењу: 2.000 РСД

 

Чланови удружења грнчара Бардак и активни полазници нашег курса керамике имају могућност да закупе пола пећи (упола цене) за мању количину радова.

 

Уколико Вас интересује ова услуга можете попунити формулар испод а ми ћемо се са понудом термина јавити у најкраћем могућем року.

Упит за услужно печење

Неисправан унос.
Неисправан унос.
Неисправан унос.
Неисправан унос.
Неисправан унос
Неисправан унос.

0/500

Неисправан унос.
Неисправан унос.
Изаберите једну од понуђених вредности.
Изаберите једну од понуђених вредности.
Неисправан унос.
Uneti
Invalid Input