fbpx
Gototop

INTENZIVNI KURS KERAMIKE

 

Intenzivni Kurs Keramike Studio Bardak Grnčarski Točak školaJedna od specijalnosti u našem studiju je edukacija na grnčarskom točku. Tokom dugog niza godina koliko se bavimo ovom vrstom edukacije, razvili smo pristup u radu koji daje izuzetne rezultate kada je brzina savlađivanja ove tehnike u pitanju. Rad na grnčarskom točku je izuzetno kompleksna tehnika, sastoji se od niza koraka gde svaki prethodni uslovljava sledeći. Ova varijanta kursa namenjena je isključivo ovoj disciplini sa ciljem da polaznika za najkraće moguće vreme obuči za samostalan rad na grnčarskom točku. Treba imati u vidu da je vreme potrebno za savlađivanje osnova u radu od 3 do 6 meseci. Osnove podrazumevaju dovoljno znanja da se nakon sticanja istih, polaznik može usavršavati dalje samostalno i bez pomoći edukatora. Intenzivni kurs keramike preporučujemo polaznicima koji su već neko vreme bili na standardnom kursu, ukoliko žele da usavrše svoje znanje u vrtenju, kao i onima koji su zainteresovani samo za ovu tehnku izrade predmeta od keramike. Pored rada na točku, u sam kurs uključene su i osnove dekorisanja. Ovaj vid edukacije trenutno je dostupan samo u našem studiju u Beogradu. Karakteristike ovog kursa su:

 

 • Individualni pristup - Rad u malim grupama sa do dva prisutna edukatora koncipiran je tako da se sa svakim polaznikom radi individualno u tempu koji njemu odgovara. S obzirom na to, ovoj vrsti kursa moguće je pridružiti se u bilo kom trenutku u grupi gde ima slobodnih mesta. U isto vreme sa Vama biće polaznici koji su već neko vreme na kursu, pa ćete samim tim, konstantno imati uvid u napredne tehnike koje Vas očekuju dok edukator radi sa Vama sve segmente koji su na Vašem nivou znanja.
 • Fleksibilni početak kursa - Gore navedeni individualni pristup kod Intenzivnog kursa keramike omogućava nam kontinuirani rad što podrazumeva da se grupi u kojoj ima slobodnih mesta možete priključiti u bilo kom trenutku. Za rezervaciju dovoljno je da nas kontaktirate 5 do 7 dana pre okvirnog termina koji ste izabrali, a mi ćemo Vam reći u kojim grupama, odnosno terminima, ima slobodnih mesta. Rezervaciju je moguće napraviti za do dve nedelje unapred.
 • Fleksibilno trajanje kursa - Intenzivni kurs keramike nema ograničenja u trajanju. Vi sami određujete koliko dugo biste želeli da ga pohađate. Kurs se uplaćuje u ciklusima od 4 časa u trajanju od po 3 sata. Kada iskoristite četvrti čas odlučujete da li želite da nastavite ili ne. Kurs dakle ne traje 4 časa, već se uplaćuje po ciklusu koji toliko traje, a Vi sami odlučujete koliko ciklusa želite. Časovi se pohađaju jednom nedeljno u odabranom terminu, a moguć je dogovor i za više časova nedeljno ukoliko takva potreba postoji. Za savlađivanje tehnika rada preporučujemo od 3 do 6 meseci edukacije kako biste stekli dovoljna znanja za kasnije samostalno bavljenje ovom tehnikom. Napomena: Časovi u okviru jednog ciklusa moraju da se iskoriste u roku od 28 dana od datuma prvog časa, više detalja u pravilniku.
 • Tehnologija i tehnike - Polaznici kursa prolaze sve segmente izrade predmeta od početka do kraja. Radi se u tehnici kamenine, sa finalnim pečenjem na temperaturi od 1220°C. Intenzivni kurs keramike obuhvata samo tehniku rada na grnčarskom točku. Učenje rada na grnčarskom točku izvodi se postepenim savlađivanjem osnova kroz specifičan "školski" pristup koncipiran da se potrebni osećaj stekne za najkraće moguće vreme. U proseku je potrebno oko 3 meseca edukacije, odnosno 12 časova, kako bi se savladale osnove rada. To podrazumeva da ste stekli osećaj i samostalno prošli sve osnovne korake, a nakon toga ide se u kompleksnije varijante vrtenja. Kada je dekoracija u pitanju, našim polaznicima omogućena je edukacija u upotrebi glazura, oksida i engoba.
 • Obezbeđen materijal i oprema - Sve neophodno za rad u okviru edukacije je obezbeđeno i uračunato u cenu. Studio je opremljen sa više grnčarskih točkova i radnih površina. Svaki polaznik ima svoju policu za odlaganje radova. Alatkice, oklagije, krpice, modlice, pomoćni kalupi, četkice, posudice, igle i nožići, keceljice itd. su na raspolaganju svim polaznicima. Glina za rad, materijali za dekoraciju i pečenje nastalih radova takođe su uračunati u cenu. Za rad koristimo sivo-belu aranđelovačku glinu bez šamota, obezbeđeno je 10 različitih glazura, četiri vrste oksida i 12 boja engoba.
 • Stručni edukatori - Radionice je osmislio i vodi grnčar Saša Matić sa dugogodišnjim iskustvom u radu na edukacijama ovog tipa. Gostujući edukatori su studenti IV i V godine studija Fakulteta primenjenih umetnosti na Odseku keramika: Anđela Kuzmanović, Jelena Babić, Natalija Tejić i Jovana Janković.

Studio Keramike Bardak naslednik je tradicije koju je preko jedne decenije vodilo udruženje "Bulevar Umetnosti", kroz čiju školu je prošlo preko 750 polaznika. Iskustvo i specifičan pristup u radu je ono što nas izdvaja od ostalih i daje nam mogućnost da postavljamo trendove u ovoj oblasti. Nadamo se da ćemo opravdati Vaša očekivanja i da ćete uz našu pomoć bezbedno uploviti u vode jednog zaista fascinantnog i kreativnog sveta. Ukoliko se odlučite za nas, na raspolaganju su Vam sledeći termini (potrebno proveriti dostupnosti slobodnih mesta):

 

Termini edukacija u Beogradu:

 • Ponedeljak od 18:00 do 21:00
 • Utorak od 18:00 do 21:00
 • Sreda od 17:00 do 20:00
 • Četvrtak od 18:00 do 21:00
 • Petak od 17:00 do 20:00
 • Subota od 10:00 do 13:00
 • Subota od 13:30 do 16:30

Cenovnik

 • 8.000 RSD - Intenzivni kurs keramike (grnčarski točak), jednom nedeljno, 4 časa po 3 sata.
 • 2.500 RSD - Intenzivni kurs keramike (pojedinačni čas)

NAPOMENA: Sve detalje vezano za način korišćenja termina, ograničenja u korišćenju materijala i prostora za rad možete pronaći u pravilniku. Započinjanjem edukacije podrazumeva se da ste se sa istim upoznali i da ih u potpunosti prihvatate. Uplatu kursa možete izvršiti u celosti na naš tekući račun najkasnije dva dana pre početka edukacije ili u gotovini, takođe u celosti, na prvom času započetog kursa.

 

Studio Keramike Bardak Vam nudi sledeće varijante kurseva keramike:

KONTAKT INFORMACIJE

 

 • Telefon: +381 63 7172484 (09-21h) - Viber Viber Whatsapp WhatsApp
 • E-mail: keramika@bardak.rs
 • Facebook (sanduče/inbox): facebook.com/keramikabardak
 • Instagram (sanduče/inbox): instagram.com/keramikabardak
 • Lokacija Beograd - MAPA
 • Beograd 11158, Stari Grad (Dorćol), Pančićeva br.14
 • Lokacija Novi Sad - MAPA
 • Novi Sad 21000, Centar, Dunavska br.12 (pasaž)