fbpx
Gototop

MINI KURS KERAMIKE

 

Mini Kurs Keramike Studio Bardak UvodMini kurs keramike je jedinstvena forma kursa namenjena svima koji bi želeli da se oprobaju u ovoj umetničkoj disciplini, pre nego što odluče da li žele da se keramikom kasnije eventualno bave kao hobijem ili profesijom. Osmišlljen je i preporučuje se najviše osobama koje do sada nisu imale iskustva u radu sa keramikom, tako da nikakvo predznanje nije potrebno. Na Mini kursu keramike upoznaćete se sa osnovnim tehnikama ručne izrade kao i osnovnim vidovima dekoracije. Kurs traje četiri časa po dva sata i u cenu je uračunato sve potrebno za realizaciju svih zadataka (materijal za rad, materijal za dekoraciju, pečenje radova). Nije potrebno ništa dodatno kupovati ili donositi. Predviđena je izrada tri predmeta koja po završetku finalnog pečenja možete nositi sa sobom. Radi se u malim grupama po zadatku, što podrazumeva tačno zadate parametre koje je potrebno ispuniti kako bi se savladali svi predviđeni segmenti. Po završetku Mini kursa keramike imate mogućnost da svoju edukaciju nastavite na Standardnom ili Intenzivnom kursu keramike. Ovaj vid kursa drugačije je koncipiran u odnosu na Standardni kurs keramike i dostupan je u Beogradu i u Novom Sadu, a glavne karakteristike koje ga čine su:

 

 • Grupni rad, fiksni početak i trajanje kursa - Svi u grupi rade po zadatku i prate instrukcije edukatora. Ovaj vid edukacije ima za cilj da Vas nauči što više za što kraće vreme, pa je neophodno pratiti zadatke i proći sve segmente zajedno sa grupom. S obzirom na to da na svakom času svi rade iste zadatke, Mini kurs ima tačno definisane termine (početak i kraj), sastoji se od četiri časa i ukoliko propustite neki nećete biti u mogućnosti da ga iskoristite kasnije. Imajući to u vidu, nove grupe Mini kursa kreću po završetku prethodnog kursa, a svi termini će biti objavljeni minimum dve nedelje ranije. Mini kurs keramike traje 4 časa po dva sata i nije ga moguće produžavati. Moguće je po završetku istog upisati neku od drugih varijanti edukacija.
 • Tehnologija i tehnike - Polaznici kursa prolaze sve segmente izrade predmeta od početka do kraja. Radi se u tehnici kamenine sa finalnim pečenjem na temperaturi od 1220°C. Tri časa namenjena su izradi predmeta u različitim tehnikama ručne izrade (kobasice, ploče i pomoćni kalupi). Grnčarski točak nije predviđen u planu i programu Mini kursa. Na četvrtom času rade se tri vrste dekoracije (oksidi, glazura i engoba). Radovi se preuzimaju po završetku glazurnog pečenja, ne kasnije od 14 dana od datuma završenog kursa.
 • Obezbeđen materijal i oprema - Sve neophodno za rad u okviru edukacije je obezbeđeno i uračunato u cenu. Alatkice, oklagije, krpice, modlice, pomoćni kalupi, četkice, posudice, igle i nožići, keceljice itd. su na raspolaganju svim polaznicima. Glina za rad, materijali za dekoraciju i pečenje nastalih radova takođe su uračunati u cenu. Za rad koristimo sivo-belu aranđelovačku glinu bez šamota. Za dekoraciju upotrebljavamo bakar oksid za rad realizovan tehnikom kobasica, belu glazuru za rad u tehnici ploča i transparentnu glazuru i 12 boja engoba za dekorisanje rada u tehnici pomoćnih kalupa.
 • Stručni edukatori - Radionice je osmislio i vodi grnčar Saša Matić sa dugogodišnjim iskustvom u radu na edukacijama ovog tipa. Gostujući edukatori su studenti IV i V godine studija Fakulteta primenjenih umetnosti na Odseku keramika: Anđela Kuzmanović, Jelena Babić, Natalija Tejić i Jovana Janković.

Termine održavanja Mini kursa objavljujemo u FB Događajima na našoj Facebook stranici. Ukoliko nemate Facebook nalog, za informaciju o terminu početka sledeće grupe možete nas kontaktirati na neki od ispod navedenih načina.

 

Cena Mini kursa keramike je: 4.500 RSD (četiri časa po dva sata)

 

NAPOMENA: Sve detalje vezano za način korišćenja termina, ograničenja u korišćenju materijala i prostora za rad možete pronaći u pravilniku. Započinjanjem edukacije podrazumeva se da ste se sa istim upoznali i da ih u potpunosti prihvatate. Uplatu kursa možete izvršiti u celosti na naš tekući račun najkasnije dva dana pre početka edukacije ili u gotovini, takođe u celosti, na prvom času započetog kursa.

 

Studio Keramike Bardak Vam nudi sledeće varijante kurseva keramike:

 

 

KONTAKT INFORMACIJE

 

 • Telefon: +381 63 7172484 (09-21h) - Viber Viber Whatsapp WhatsApp
 • E-mail: keramika@bardak.rs
 • Facebook (sanduče/inbox): facebook.com/keramikabardak
 • Instagram (sanduče/inbox): instagram.com/keramikabardak
 • Lokacija Beograd - MAPA
 • Beograd 11158, Stari Grad (Dorćol), Pančićeva br.14
 • Lokacija Novi Sad - MAPA
 • Novi Sad 21000, Centar, Dunavska br.12 (pasaž)