Hvala Vam što ste posetili našu internet prezentaciju www.bardak.rs (u daljem tekstu: sajt). Pre korišćenja naših usluga, pažljivo pročitajte sledeće uslove. Svaka poseta našem sajtu, znači da ste ove uslove pročitali, razumeli i da se slažete sa njima u celosti. Ukoliko ne prihvatate ove uslove korišcenja bez ograničenja, molimo Vas da ne koristite naš sajt.

 

Sadržaj na ovim stranama omogućio Vam je Saša Matić PR Studio keramike Bardak, Pančićeva 14, Beograd, Srbija (u daljem tekstu: Bardak). Informacije koje se nalaze na ovom sajtu su prikupljene sa najvećom mogućom pažnjom. Vaš pristup, kao i korišćenje sajta podleže ovim uslovima korišćenja i važećim zakonskim propisima koji uređuju ovu oblast. Uslovi korišćenja se primenjuju na sve sadržaje i usluge koje možete naći na www.bardak.rs. Posetom i korišćenjem ovog sajta, smatra se da ste upoznati sa uslovima korišćenja i da bez ograničenja, prihvatate iste. Prihvatanjem ovih uslova smatra se da prihvatate korišćenje sadržaja ovog sajta isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost.

 

Autorska prava

 

Stranice na našem sajtu zaštićene su Zakonom o autorskim i srodnim pravima, Zakonom o žigovima i drugim srodnim zakonima. Svaka neovlašćena upotreba sadržaja, svako reprodukovanje, prilagođavanje, prevod, arhiviranje i obrada u drugim medijima, uključujući tu i arhiviranje ili obradu u elektronskim medijima, podležu zaštiti autorskih prava. Svako korišćenje, u celosti ili u delovima, nalaže da se prethodno dobije pismena dozvola Bardaka. To znači da, ukoliko nije drugačije naznačeno, sav sadržaj (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, programerski kod) možete pregledati, kopirati, štampati ili preuzimati isključivo za ličnu, nekomercijalnu upotrebu i u informativne svrhe, pod uslovom da ne uklanjate, dodajete ili modifikujete bilo koju informaciju, uključujući i obaveštenja o autorskim pravima i ostala obaveštenja o vlasništvu, koja se nalaze u samom sadržaju. Nepoštovanje uslova korišćenja sajta podleže sankcijama u skladu sa odredbama Zakona o autorskom i srodnim pravima (Sl. Glasnik RS br. 104/09, 99/11).

 

Ne smete distribuirati, kopirati (osim pod uslovima navedenim u ovim uslovima korišćenja), prenositi, izlagati, objavljivati, štititi kao vaše pravo intelektualne svojine, kreirati izvedene radove, prodavati ili na bilo koji drugi način koristiti sadržaj bez prethodnog pismenog odobrenja Bardaka. Kao uslov za Vaš pristup i korišćenje ovog sajta, pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavljujete da nećete koristiti ovaj sajt ni u kakve svrhe zabranjene ovim uslovima korišćenja, Zakonom ili na način koji se protivi javnom moralu. Zabranjeno je korišćenje sajta za postavljanje ili prenošenje bilo kakvog pretećeg, lažnog, obmanjujućeg, zloupotrebljavajućeg, maltretirajućeg, uznemiravajućeg, klevetničkog, vulgarnog, opscenog, skandaloznog, izazivačkog, pornografskog ili profanog materijala kojim se krše važeći zakonski propisi.

 

Izmenama teksta na ovoj stranici sajta, Bardak može izmeniti Uslove u bilo kom trenutku. Vi ćete automatski biti obavezani novim uslovima korišćenja sadržanim u izmenama te bi trebalo da posetite ovu stranicu s vremena na vreme da biste se informisali o trenutno važećim uslovima zato što su oni za Vas zakonom obavezujući. Pojedine odredbe ovih Uslova mogu biti nadjačane zakonskim aktima ili navedenim pravnim obaveštenjima istaknutim na drugim stranicama ovog sajta. Bardak neće biti odgovoran za moguće posledice proizašle iz eventualnih promena. Navedene promene stupaju na snagu usvajanjem ovog dokumenta 01. januara 2021.

 

Prenošenje sadržaja sa sajta u drugim medijima

 

Štampani i elektronski mediji mogu prenositi autorski sadržaj sajta pod sledećim uslovima:

 

 1. ukoliko autor nije izričito zabranio reprodukovanje, distribuiranje te komuniciranje javnosti svog sadržaja i ukoliko se autorski sadržaj koristi u opsegu koji odgovara svrsi i načinu izveštavanja i opšteg informisanja,
 2. obavezno je, prilikom prenošenja autorskog sadržaja, u zaglavlju teksta naznačiti izvor i autorstvo (bardak.rs),
 3. obavezno je u telu teksta prenesenog autorskog sadržaja naznačiti oznaku internet stranice sajta na kojoj se nalazi izvorni članak, odnosno autorski sadržaj koji je predmet prenosa.

 

Sajt ne snosi odgovornost za tačnost, preciznost i verodostojnost informacija objavljenih na internet stranicama koje su u vlasništvu trećih lica, a čije podatke, informacije i linkove sajt preuzima.

 

Ukoliko korisnik smatra da su na sajtu povređena autorska prava, dužan je da o tome obavesti Bardak na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

Ograničenje pristupa

 

Nepoštovanje uslova, rokova i napomena na ovim stranicama imaće za posledicu automatsko ukidanje svih prava koja su Vam dodeljena, bez prethodnog obaveštenja, a Vi morate odmah uništiti sve primerke materijala koje poseđujete ili su pod Vašom kontrolom. Bardak zadržava pravo, prema sopstvenoj odluci, da Vam zabrani pristup ovom sajtu ili nekom njegovom delu bez prethodnog upozorenja.

 

Registrovane oznake

 

Logo Bardaka je u vlasništvu Saša Matić PR Studio keramike Bardak. Na sajtu se mogu naći zaštitni znaci i oznake drugih entiteta sa kojima Bardak sarađuje. Izričito je zabranjeno svako neovlašćeno korišćenje ili zloupotreba logotipa i oznaka i to predstavlja kršenje zakona o robnim žigovima, zakona o kopirajtu, drugih zakonskih propisa o intelektualnoj svojini ili nelojalnoj konkurenciji. Ne možete koristiti nazive, logotipe, žigove, zaštitne znake ili oznake usluga bez prethodne pismene saglasnosti njihovog punopravnog vlasnika.

 

Odricanje od odgovornosti

 

Sajt koristite na sopstveni rizik i sopstvenu odgovornost. Bardak, niti bilo koje njegovo povezano ili zavisno pravno lice, zaposleni ili rukovodilac, kao ni bilo koje treće lice angažovano od strane Bardaka u kreiranju, proizvodnji i postavljanju i održavanju sajta, nisu odgovorni za materijalnu ili nematerijalnu, direktnu, indirektnu ili posledičnu štetu, kao i bilo koju drugu štetu koja nastane iz korišćenja ili je u nekoj vezi sa korišćenjem sajta ili njegovog sadržaja.

 

Bardak ulaže velike napore da sajt bude bezbedan od virusa, ali ne možemo garantovati da virusa nikako nema. Iz tog razloga, preporučujemo da se postarate da na odgovarajući način obezbedite zaštitu od virusa (recimo, primenom skenera za virus) pre nego što preuzmete bilo šta. Bardak ne garantuje da se neće dogoditi nikakva greška prilikom korišćenja usluga ponuđenih na sajtu, niti da će te usluge uvek biti na raspolaganju.

 

Ograničenje odgovornosti

 

Celokupan sadržaj, informacije, proizvodi, materijali i usluge prikazani na ovom sajtu su predstavljeni kakvi jesu bez ikakvih garancija bilo koje vrste, bilo jasno izraženih ili implicitnih, uključujući, ali ne i ograničavajući se na, implicitne garancije da je sadržaj tačan, prilagođen određenoj svrsi, ili da ne predstavlja kršenje propisa ili određenih prava. Bardak ne garantuje da Vaša upotreba sadržaja neće predstavljati kršenje prava nekog trećeg lica, da će sadržaj biti tačan, potpun ili ažuriran, niti za to preuzima odgovornost.

 

Sadržaj ovog Sajta može sadržati netačne podatke ili štamparske greške. Promene na Sajtu se mogu napraviti periodično u bilo kom trenutku i bez obaveštenja. Bardak ne garantuje da će ovaj sajt funkcionisati bez prekida i da će biti pravovremen, siguran ili bez grešaka. Bardak ne može garantovati za tačnost, primenljivost, pouzdanost i kompletnost sadržaja na ovom sajtu. Bardak može promeniti sadržaj ovog sajta ili proizvode i cene navedene na sajtu u bilo koje vreme i bez prethodnog upozorenja. Takođe, može se desiti da sadržaj bude zastareo, međutim, Bardak se ne obavezuje da redovno ažurira informacije sadržane na ovom sajtu. Takođe, ne garantuje da će nedostaci biti blagovremeno pa čak ni periodično ispravljani ili da je kompatibilan sa Vašim računarom, hardverom ili softverom.

 

Informacije, saveti i mišljenja izraženi na ovom sajtu ne treba tumačiti kao savete za donošenje ličnih, finansijskih ili drugih odluka. Treba da se posavetujete sa odgovarajućim stručnjakom ako vam je potreban specifičan savet prilagoden Vašoj situaciji.

 

Bardak se izričito odriče, u najvećoj mogućoj zakonom dozvoljenoj meri, svih direktnih, posrednih, zakonskih i drugih garancija ili obaveza, uključujući i garancije isplativosti i svrsishodnosti, prikladnost za određene potrebe i garanciju u vezi sa svojinskim pravima ili pravima intelektualne svojine. Sajt sadrži informacije opšte prirode, koje nisu namenjene za rešavanje specifičnih situacija ili za neku konkretnu osobu ili entitet, i one ne prestavljaju profesionalni savet.

 

Odricanje od odgovornosti za veb-sajtove trećih lica

 

Ovaj veb sajt može da sadrži linkove ili pozivanja na veb sajtove ili resurse koji ne pripadaju Bardaku. Linkovi sadržani na sajtu koji vode na nezavisne sajtove su prikazani isključivo zbog pogodnosti za Vas čime se olakšava pristup takvim veb sajtovima i Bardak ne snosi nikakvu odgovornost za njihov sadržaj. Jedina svrha naših linkova do veb sajtova trećih lica jeste da vam olakša snalaženje na internetu. Izjave na stranicama do kojih ti linkovi vode nisu naše izjave. Izričito odbacujemo vezu sa sadržajem stranica trećih lica do kojih vode linkovi naznačeni na našem veb-sajtu. Pre svega ne preuzimamo odgovornost ni za kakvo kršenje zakonskih odredbi ili povredu prava trećih lica na tim stranicama.

 

Bardak ne daje obavezujuće izjave, ne garantuje niti se na bilo koji način obavezuje u vezi sa sajtovima ili resursima trećih lica na koje se eventualno poziva, pristupa ili povezuje preko linkova. Postojanje linka sa veb sajtom koji ne pripada Bardaku ne znači da Bardak podržava sadržaj ili korišćenje takvog veb sajta niti njegovog vlasnika. Prema tome, ovim potvrđujete i saglasni ste da Bardak nije odgovoran za dostupnost takvih spoljnih sajtova ili resursa i nije odgovoran za sadržaj, usluge, proizvode ili druge materijale koji se nalaze ili su dostupni na tim sajtovima ili resursima. Ukoliko odlučite da pristupite nekom od sajtova na koje vode linkovi sa našeg sajta, činite to na sopstvenu odgovornost.

 

Vaši linkovi do ovog Sajta

 

Možete obezbediti hiperlinkove do ovog Sajta samo nakon dobijanja prethodne izričite pismene dozvole od Bardaka.

 

Ponašanje korisnika

 

Bardak zadržava pravo da ukloni poruke koje sadrže materijal koji smatra nepristojnim, klevetničkim, opscenim ili na bilo koji drugi način neprihvatljivim.

 

Korisnički nalozi registrovanih korisnika vlasništvo su davaoca usluge i svaka zlopotreba istih je kažnjiva u skladu sa važećim zakonom. Svaki korisnik ima pravo registovati i koristiti jedan korisnički nalog. Višestruke registracije i korišćenje više korisničkih naloga mogu dovesti do suspenzije svih korisničkih naloga istog korisnika. Nakon što je korisnik upozoren, korisnički nalog koji omogućuje komentarisanje sadržaja može biti suspendovan od 7 do 30 dana, a u ekstremnim slučajevima i duže. Izbegavanje suspenzije otvaranjem drugog naloga nije dopušteno. Korisnički nalog može biti zabranjen za stalno ako korisnik nakon isteka kazne opet prekrši pravila. Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima.

 

Zabranjen je unos komentara koji nemaju nikakve veze s temom koja se komentariše. Svaki komentar koji se ne odnosi isključivo na temu teksta biće obrisan bez dodatnog pojašnjenja.

 

Sajt ne nadzire sadržaj koji razmenjuju posetioci i ne može garantovati za njegovu tačnost, poreklo ili kvalitet. Sajt ni na koji način neće biti odgovoran za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja nastalo zbog korišćenja usluga sajta.

 

Da bi se osiguralo slobodno i neometano korišćenje usluga sajta, nije prihvatljivo i strogo je zabranjeno sledeće:

 

 1. objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koja su u suprotnosti sa važećom zakonskom regulativom;
 2. uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički sadržaj, te sadržaj štetan na bilo koji drugi način;
 3. objavljivanje, slanje, razmena i prenošenje informacija za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lažne, a čija bi upotreba mogla naneti štetu drugim korisnicima;
 4. lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime, drugog, pravnog ili fizičkog lica;
 5. manipulisanje identifikatorima da bi se prikrilo poreklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje u sklopu usluga sajta;
 6. objavljivanje, slanje i razmena sadržaja zaštićenog autorskim pravom;
 7. objavljivanje, razmena i slanje neželjenog sadržaja korisnika bez njihovog pristanka ili traženja, kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, spam poruke, lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, navode ili tvrdnje koje mogu zavarati korisnike;
 8. svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja s virusima ili sličnim fajlovima ili programima izrađenima u svrhu uništenja ili ograničenja rada bilo kojega softvera i/ili hardvera te telekomunikacijske opreme;
 9. prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetilaca sajta i korisnika.

 

Sajt zadržava pravo da ukloni sadržaj koji smatra neprimerenim ili nije u skladu sa uslovima korišćenja. Korisnici preuzimaju odgovornost za svaku štetu koja je posledica njihovih aktivnosti.

 

Komunikacijski servisi (npr. forum) ponuđeni su korisnicima u dobroj nameri. Sajt ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu njihovim korišćenjem.

 

Predviđanja i izjave o namerama

 

Sajt može sadržati izjave, procene ili projekcije koje čine očekivanja Bardaka u budućnosti koje za Vas mogu predstavljati određeni rizik ili nesigurnosti ukoliko na osnovu njih donosite određene odluke. U nekim slučajevima koristimo reči kao što su „verovati“, „savetovanje“, „namera“, očekivati“, „predviđati“, „plan“, „cilj“ i slične izraze kako bismo identifikovali izjave pogleda u budućnost. Ne treba da se bezrezervno oslanjate na ove izjave pogleda u budućnost. Po svojoj prirodi, izjave pogleda u budućnost nisu do kraja pouzdane, zato što odražavaju naša trenutna očekivanja i pretpostavke u vezi sa budućim događajima i okolnostima koja se mogu pokazati netačnim, koji često mogu biti van naše kontrole, a ponekad ih ne možemo ni predvideti. Izjave usmerene ka budućnosti na ovom internet sajtu iznete su u skladu sa našim najboljim saznanjima i uverenjima. Međutim, rezultati koje je Bardak stvarno postigao mogu se znatno razlikovati od tih izjava usmerenih ka budućnosti, zato što zavise od čitavog niza činilaca konkurentne i makroekonomske prirode koji su u nekim slučajevima van kontrole Bardaka. Ne dovodeći u pitanje nijednu zakonsku obavezu u vezi sa ispravljanjem tih izjava usmerenih ka budućnosti, Bardak nema nameru da neprestano ažurira takve izjave sadržane na ovom sajtu.

 

Opšte

 

Na ove uslove upotrebe i na vašu upotrebu sajta se primenjuju Zakoni Republike Srbije. Nadležni Sud u Beogradu će imati nadležnost u svim sporovima koji proisteknu iz ili su u vezi sa ili se tiču ovih uslova upotrebe sajta, kao i vašeg načina njegovog korišćenja.