Na osnovu odredbi čl.13. i čl.27. Zakona o zaštiti potrošača (Sl.glasnik RS 62/2014, 6/2016 - dr. zakon i 44/2018 - dr. zakon) Saša Matić PR Studio keramike Bardak, svoje cenjene kupce koji robu kupuju preko internet stranice www.bardak.rs.

 

OBAVEŠTAVA:

 

 1. da se prodaja robe preko internet prezentacije www.bardak.rs obavlja u okviru registrovane delatnosti pravnog lica Saša Matić PR Studio keramike Bardak, Pančićeva 14, Stari Grad, Beograd, MB: 65923181, PIB: 112170797, Tel.: +381637172484, adresa za izjavljivanje reklamacije je: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.;
 2. da se osnovna obeležja robe mogu naći na internet stranici www.bardak.rs;
 3. da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014, 6/2016 - dr. zakon i 44/2018 - dr. zakon) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.bardak.rs smatra prodajom na daljinu;
 4. da roba koja se prodaje putem internet stranice www.bardak.rs poseduje svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom koja je definisana u Deklaraciji;
 5. da se saobraznost robe ugovoru utvrđuje isključivo prema svojstvima i nameni robe, kako je to definisano pripadajućom Deklaracijom;
 6. da je prodajna cena robe naznačena uz svaki artikal;
 7. da prodajna cena robe ne obuhvata troškove isporuke;
 8. da se usluga isporuke robe obavlja na način opisan u segmentu „Informacije o isporuci“;
 9. da se mogućnost kupovine robe uz posebne cenovne pogodnosti i∕ili uz posebne prodajne podsticaje (akcijska prodaja), obavlja u skladu sa uslovima koji su objavljeni na internet stranici www.bardak.rs;
 10. da se prilikom kupovine na našoj internet stranici www.bardak.rs maksimalno vodi računa o zaštiti privatnosti podataka kupca na način kako je to definisano na strani Politika privatnosti;
 11. da kupac robu, koju kupuje preko internet stranice www.bardak.rs , može platiti na način opisan u segmentu „Načini plaćanja“;
 12. da potrošač, prilikom kreiranja porudžbine, preuzima obavezu plaćanja naručene robe;
 13. da u slučaju prijema robe, ukoliko potrošač istu ne želi da zadrži, ima pravo na odustanak od ugovora i povraćaj sredstava u visini plaćene kupoprodajne cene za predmetnu robu, u roku od 14 dana na način kako je to definisano u segmentu „Pravo na odustajanje“;
 14. da za robu koja je poručena putem internet prodavnice potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju, na način koji je definisan u segmentu „Reklamacija“.

 

Način plaćanja

 

Plaćanje je moguće nalogom za uplatu na naš tekući račun putem e-bankinga (ili drugih elektronskih servisa, u zavisnosti od mogućnosti banke) ili uplatnicom na šalteru pošte ili banke. Uplata se realizuje na osnovu podataka sadržanih u elektronskoj formi uplatnice koja se generiše u trenutku kada je Prodavac izvršio potvrdu porudžbine Kupca u svom sistemu. Ovu uplatnicu Prodavac će dostaviti Kupcu putem e-mail-a. Popunjavanje podataka u polju "poziv na broj" prilikom realizacije uplate je obavezno jer je on vezan za elektronski broj transakcije, odnosno porudžbine na koju se uplata odnosi. Robu ćemo Vam poslati nakon evidentirane uplate. U slučaju plaćanje robe na ovaj način, prilikom preuzimanja poručene robe kuriru plaćate samo troškove dostave pošiljke bez otkupa.

 

Plaćanje takođe možete izvršiti lično u našim poslovnim prostorima u Beogradu i Novom Sadu.

 

Informacije o isporuci

 

Zbog lomljivosti predmeta preporuke su lično preuzimanje u našim poslovnim prostorima u Beogradu i Novom Sadu. Reklamacije usled polomljenih predmeta prilikom isporuke se ne uvažavaju i ovim putem Kupac preuzima rizik ukolko se nešto desi tokom transporta.

 

Ukoliko se ipak odlučite za isporuku kurirskom službom, sa naše strane preduzećemo sve korake da se kupljeni predmet obezbedi za transport.

 

Za isporuku preferiramo „PostEkspres“ kurirsku službu ali po želji kupca paket se može poslati i drugim kurirskim službama.

 

Cena isporuke pošiljki zavisi od težine paketa i aktuelnog cenovnika kurirske službe.

 

Rok isporuke nakon potvrde o uplati je 3 do 7 dana. Informaciju da je paket poslat dobićete na Vašu E-mail adresu zajedno sa podacima za praćenje pošiljke.

 

Paket se dostavlja dan kasnije nakon slanja. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku.

 

Pravo na odustanak

 

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014,6/2016 i 44/2018) - u daljem tekstu: Zakon, kupovina preko naše prodajne internet stranice www.bardak.rs smatra se prodajom na daljinu.

 

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.

 

Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu.

 

Izjava o odustanku od ugovora se dostavlja na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

Ukoliko odustane od ugovora, kupac ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan.

 

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti.

 

Prilikom povraćaja robe istu je obavezno vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i neoštećenom originalnom pakovanju.

 

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

 

Procedura za povraćaj sredstava

 

Trgovac je dužan da kupcu bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.

 

Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

 

Ukoliko su ispunjeni napred navedeni uslovi za povraćaj sredstava, poslaćemo vam e-mail sa molbom da nam pošaljete broj Vašeg dinarskog tekućeg računa i naziv banke kod kod koje je otvoren navedeni račun.

 

Kada dostavite potrebne podatke, preduzećemo potrebne aktivnosti kako bi Vam se na Vaš tekući račun uplatila sredstva. Povraćaj sredstava se vrši isključivo uplatom na dinarski tekući račun i nije moguće slati novac po kuriru u gotovini.

 

Obrazac o odustanku od ugovora možete preuzeti ovde.

 

Ugovor na daljinu možete preuzeti ovde.

 

Reklamacije

 

Kako je navedeno, reklamacije usled oštećenja u transportu se ne uvažavaju.

 

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja paketa ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj, u pogledu količine, vrste proizvoda ili ukoliko iz nekog razloga niste zadovoljni proizvodom, imate pravo na reklamaciju.

 

Prava i obaveze prodavaca i kupaca u pogledu reklamacije proizvoda, propisani su Zakonom o zaštiti potrošača.

 

Kao naš Kupac, radi ostvarivanja svojih prava usled nesaobraznosti robe ugovoru, kao i zbog pogrešno obračunate cene i drugih nedostataka, možete nam proslediti izjavu o reklamaciji na jedan od sledećih načina:

 

 1. Telefonom na broj: +381637172484 - radnim danom od 9h do 17h.
 2. Slanjem elektronskom pošte, pod nazivom REKLAMACIJA, na našu elektronsku (e-mail) adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

U izjavi o reklamaciji kupac treba da navede: svoje ime i prezime, adresu stanovanja, broj telefona, e-mail adresu, broj računa, cenu kupljene robe, opis nesaobraznosti koji roba sadrži, zahtev kupca u pogledu otklanjanja nesaobraznosti, datum kada je kupac robu primio.

 

Prodavac je dužan da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije odgovori potrošaču, sa izjašnjenjem o podnetom zahtevu, predlogom za njegovo rešavanje i rokom u kom će reklamacija biti rešena, a rešenje reklamacije je moguće samo uz prethodnu saglasnost potrošača.

 

Prodavac je dužan da postupi u skladu sa odlukom, predlogom i rokom za rešavanje reklamacije, ukoliko je dobio, pisanim ili elektronskim putem prethodnu saglasnost Kupca. Stoga će Kupac svoju saglasnost dati u najkraćem mogućem roku od momenta prijema odgovora Prodavca na reklamaciju, kako bi Prodavac mogao da reši reklamaciju u gore spomenutom zakonskom roku. Neblagovremeno davanje saglasnosti Kupca smatraće se jednim od objektivnih razloga zbog kojih Prodavac nije u mogućnosti da udovolji zahtevu Kupca u zakonskom roku.

 

Ukoliko prodavac iz objektivnih razloga nije u mogućnosti da udovolji zahtevu Kupca u roku koji je dogovoren, dužan je da o produžavanju roka za rešavanje reklamacije obavesti Kupca i navede rok u kome će je rešiti, kao i da dobije njegovu saglasnost, koju će Kupac dati u najkraćem mogućem roku. Produžavanje roka za rešavanje reklamacija moguće je samo jednom.

 

Ukoliko Kupac ne prihvati zamenu artikla za drugi odgovarajući, Kupcu će biti vraćen iznos kupoprodajne cene.

 

Saglasnost i promena Uslova korišćenja i prodaje

 

Korišćenje naše internet prodavnice i kupovina robe podrazumeva saglasnost korisnika/kupca sa Uslovima korišćenja i prodaje navedenim na ovoj stranici. Sadržaj Uslova korišćenja i prodaje možemo promeniti u bilo koje vreme bez prethodne najave i saglasnosti korisnika/kupca. Molimo Vas da periodično proveravate sadržaj ove stranice kako bi bili informisani o svim promenama. Svaka promena Uslova korišćenja i prodaje biće objavljena na ovoj stranici i važi od momenta objavljivanja.