Back to Top
Uslužno pečenje keramike u Beogradu i Novom Sadu - Studio keramike Bardak

USLUŽNO PEČENJE KERAMIKE

U našem studiju možete uslužno peći keramiku do temperature od 1250 stepeni. Ukoliko imate potrebe za pečenjem terakote, majolike, fajansa, kamenine, porcelana, preslikača, pozlate ili nadglazurnih boja sa kontrolisanim procesom pečenja, na pravom ste mestu. Ova usluga dostupna je u Beogradu i u Novom Sadu.

Kvalitetno pečenje keramike je presuđujući faktor u izradi keramičkih predmeta. Ubrzana pečenja, loše programiran proces i ubrzana hlađenja mogu dovesti do povećanja grešaka i defekata u izradi, pa i do uništenja predmeta. U našem studiju Vam pružamo uslužno pečenje po najvišim standardima. Postepeno podizanje temperature, zadrške na ključnim temperaturama, hlađenje od 24h, omogućavaju da Vaši radovi postignu svoj maksimum kvaliteta i minimum defekata.

 

Veličina unutrašnjeg dela peći je š.54cm x d.54cm x v.60cm, a radna zapremina koju preporučujemo je š.50cm x d.50cm x v.55cm, zbog poželjnih razmaka od grejača radi boljeg raspoređivanja temperature.

 

NAPOMENA: U slučaju oštećenja ploča za peć ili same peći zbog nesavesnog ili nestručnog korišćenja materijala, troškovi se uvećavaju srazmerno učinjenoj šteti. Cene su fiksne bez obzira na količinu radova koji se peku. Ne primamo vajarske radove od pune mase, ne pečemo staklo ili metale čak i ako su deo keramičke kompozicije. Organske materije utisnute ili umočene u glinu takođe ne pečemo, kao ni radove glazirane preko biskvita (mono paljenje). Ako procenimo da radovi nisu tehnički dobro urađeni ili da dekoracija koja može da curi, nije adekvatno naneta, a korisnik insistira da je sve u redu, pre pečenja se uzima avans u dogovorenom iznosu. Naplata po cenovniku se vrši po prijemu radova. Korisnik usluge mora da nam tačno navede sledeće informacije, jer u suprotnom nismo u mogućnosti da Vam pružimo ovu uslugu:

 

  • Vrsta gline i njena maksimalna temperatura pečenja
  • Vrsta glazure ili druge vrste dekoracije i njena maksimalna temperatura pečenja
  • Tehnika kojom je rad rađen i debljina zidova
  • Period sušenja koji je rad već prošao (ako je biskvitno pečenje u pitanju)

 

Cena uslužnog pečenja:

Uslužno pečenje keramike od 750 do 1250 stepeni- po pečenju: 2.000 RSD

 

Članovi udruženja grnčara Bardak i aktivni polaznici našeg kursa keramike imaju mogućnost da zakupe pola peći (upola cene) za manju količinu radova.

 

Ukoliko Vas interesuje ova usluga možete popuniti formular ispod a mi ćemo se sa ponudom termina javiti u najkraćem mogućem roku.

Upit za uslužno pečenje

Možete koristiti samo slova.
Možete koristiti samo slova.
Neispravan unos.
Neispravan unos.
Neispravan unos.
Neispravan unos.

0/500

Naispravan unos.
Neispravan unos.
Molimo izaberite jednu od vrednosti.
Molimo izaberite jednu od vrednosti.
Neispravan unos.
Uneti slova i brojeve sa slike.
Invalid Input